Spara pengar med bra kreditkort

Att använda sig av krediter för att spara pengar är fullt möjligt om man väljer att ansöka om ett kreditkort som är väl anpassat för ens vardagliga behov. Det handlar dock om att välja rätt kreditkort så att det man sparar inte äts upp av avgifter. Här får du veta mer om hur du kan spara pengar genom att använda dig av ett kreditkort.

Spara pengar genom att välja rätt kreditkort

Till att börja med behöver du hitta det kreditkort som passar dig bäst. Det finns mängder av olika kreditkort att välja mellan men nedan finner du några kriterier som du behöver beakta för att ditt kreditkort ska vara lönsamt.

  • Välj ett kreditkort som inte har någon ansökningsavgift eller några årliga avgifter. Det kort du väljer ska också erbjuda dig en räntefri kredit i cirka 50 dagar så att du hinner få din lön innan räkningen för dina utestående krediter ska betalas.
  • Försök att hitta ett kreditkort som ger dig en bonus på dina inköp på 1-2 %. Det gör att varje gång du handlar så får du en bonus på en viss procent som sedan kan användas för att sänka din räkning från kreditkortsföretaget eller användas för inköp i butiker där du vanligtvis handlar.
  • Kör du mycket bil kan ett kreditkort som ger rabatt på bensin vara ett bra alternativ för att sänka dina bensinkostnader. Reser du ofta kan istället ett kreditkort som ger dig rabatter på hotell, restauranger eller för hyrbil vara ett alternativ så att du sparar pengar på minskade resekostnader.
Olika typer av kreditkort som kan användas för att spara pengar.

Hur du spar pengar genom att använda ditt kreditkort

Genom att använda ditt kreditkort för alla dina inköp varje månad får du möjlighet att handla på kredit utan kostnader under förutsättning att du betalar hela räkningen när du får lön. Ditt kreditkort går att använda för inköp i alla typer av affärer som exempelvis livsmedel, klädbutiker, varuhus och bensinmackar. En del kreditkort ger dit även rabatter då du handlar i vissa butiker eller olika rabatterbjudanden varje månad, som exempelvis 20 % rabatt på leksaker i december. Det gör att du kan spara in en hel del pengar varje månad genom att ta del av erbjudanden.

En bonus gör det billigare att handla med kreditkort

Den stora vinsten ligger dock i att du får bonus på dina inköp, vanligtvis på mellan 1-2 %. Om du får en kontantbonus så kommer dina inköp du gör med ditt kreditkort att vara billigare än då du betalar med dina egna pengar. 1 % på 10 000 kronor är 100 kronor i minskade kostnader varje månad, 2 % är 200 kronor. Handlar du för mer pengar varje månad så sparar du än mer. Tänk dock på att du är disciplinerad så att du alltid betalar hela din faktura då du får din lön så att du slipper betala ränta och avgifter på din kredit.

Andra fördelar med kreditkort

Andra fördelar med kreditkort är att du får alla månadens inköp specificerade på en faktura så att du enkelt kan se vart dina pengar tar vägen. Dessutom får du vanligtvis andra förmåner som exempelvis gratis reseförsäkring, rabatter på hotell, i butikskedjor eller för bensin. Om du någon gång behöver göra ett större inköp så har du möjlighet att kunna dela upp betalningen på flera månader, dock får du då betala ränta på krediten. Vi kan även rekommendera sajten Kredit.nu som har enormt mycket information om olika typer av krediter.